Dijital Kütüphanemizi Kullanmak İçin
Dokuz Eylül Üniversitesi kampüslerindeki kablosuz "Eduroam" ağı veya kablolu ağlardan tüm dijital kaynaklara bilgisayar (Windows/Mac), cep telefonu (Android/iPhone) veya tablet bilgisayar (Android/iPad) ile bağlanan öğrencilerimiz, akademik personel ve idari personel elektronik kaynaklarımıza erişebilmekte ve ücretsiz kullanabilmektedir.
Bilgisayar ile uzaktan bağlanma
Kaynaklarımıza evinizdeki veya dışarıdaki ağ bağlantıları üzerinden ulaşmak için ise bilgisayarınızda proxy (vekil) sunucu ayarlarını gerçekleştirmelisiniz.
Android cihazlar
Kaynaklarımıza evinizdeki veya dışarıdaki ağ bağlantıları üzerinden ulaşmak için android cihazınızda şu ayarları gerçekleştirebilir, ayarlarda kullanılacak IP bilgilerini ise bu sayfada bulabilirsiniz.
Apple mobil aygıtlar
iOS kullanıcıları da kaynaklarımıza evden veya dışarıdaki ağ bağlantıları üzerinden ulaşabilir. Bunun için iPhone/iPad cihazınızda şu ayarları gerçekleştirebilir, ayarlarda kullanılacak IP bilgilerini ise bu sayfada bulabilirsiniz.
Araştırmanıza Başlayın
Üniversitemizin bütçesinden her yıl yapılan yatırımlar neticesinde kullanıma açılan elektronik kaynaklardan oluşan dijital koleksiyonumuza ulaşın...
Abonesi Olduğumuz Araştırma Veri Tabanları
Her alanda bilimsel makalelere ve tam metin sürümlerine ulaşmak için, abone olduğumuz veri tabanları listesi, içerikleri ve erişim adresleri için lütfen ziyaret ediniz.
Ödünç Aldığınız Kitapları Uzaktan Takip Edin
Üniversitemiz kütüphanelerinden ödünç aldığınız basılı kaynaklarımızın takibini yapabilmeniz ve ödünç alma sürenizi uzatabilmeniz için işlemlerinizi artık online (çevrimiçi) olarak da yapabilirsiniz. Gecikme bedeli online ödeme işlemleri için ise buraya tıklayınız.
Sesli Kütüphane
Üniversitedeki bilgi kaynaklarına ve yayınlara ‘erişilebilirlik’ kapsamını genişletmeyi hedefleyen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi’ndeki ‘Kitabımın Sesi Ol’ projesi kapsamındaki çalışmalar ile görme engelli kullanıcılar için kitapların sesli okunarak kaydedilmesini desteklemektedir.
D.E.Ü. Yayınevi
Bu sitede "Dokuz Eylül Üniversitesi"nin açık erişimli yayınlarını, hakemli dergilerini ve diğer yayınlarını bulabileceğiniz, Yayın Komisyonu süreçleri ve ISBN/ISSN ile ilgili başlaıkları kapsamaktadır.
Hızlı Araştırma
Araştırmalarınızda size yardımcı olabilecek ilgili kategorilerdeki hızlı erişim bağlantıları tek bir sayfada sizler için toplandı.
Elektronik Yayınlarda Gelişmiş Arama
Dijital kütüphane kaynaklarımızda gelişmiş arama yapmak üzere "Summon Search" altyapısını kullanmaya başladık. Siz de bu araçtan azami verimlilikle faydalanabilirsiniz.
Dışarıdaki bir kitap kütüphanelerimizde mevcut mu?
Anroid veya iOS MyLibrary! uygulaması ile, herhangi bir kitabın barkodunu okuttuğunuzda "Dokuz Eylül Üniversitesi" kütüphanelerinde, o kitabın var olup olmadığı bilgisine kolayca ulaşın.
Basılı Kaynaklar Mobil Kataloğumuz
Üniversitemiz kütüphanelerindeki kitap, tez gibi basılı kaynaklarımızda tarama için mobil kataloğumuz da kullanabilirsiniz. .
Basılı Kaynaklarda Gelişmiş Arama
Basılı kaynaklarımızda gelişmiş arama gerçekleştirmek için, kütüphane otomasyon veritabanımız "Innovative Interfaces'in "Sierra Integrated Library System" gelişmiş tarama sayfasını kullanabilirsiniz.
100.000'i aşan Yabancı Elektronik Kitaplarımız
Dokuz Eylül Üniversitesi Springer e-kitap koleksiyonu 2005-2019 yılları arasında tüm İngilizce/Almanca güncel koleksiyonları kapsamaktadır. Kitap ve kitap bölümlerine tam metin erişim imkanı sağlayan Springer e-kitap koleksiyonları limitsiz kullanım, limitsiz indirme, limitsiz çıktı alma, kampüs dışı erişim ve mobil cihazlarda kullanım özellikleri içermektedir. Her kitap için ‘’bölüm indirme’’ ve ‘’full kitap indirme’’ seçenekleri vardır.
Türkçe Elektronik Kitaplarımız
Turcademy, Türkiye’de tüm akademik yayınları tek bir portal altında toplayarak akademik yayınların dijital olarak akademisyenlere, araştırmacılara ve öğrencilere kolay bir şekilde ulaştırmak ve Türkiye’deki e-kitap yayıncılığına katkıda bulunmak amacıyla Informascope firması tarafından geliştirilmiş yerli bir e-kitap platformudur. Kütüphanemiz 10.000e yakın Türkçe e-kitaba sahiptir.
Diğer Elektronik Kitaplarımız
Üniversitemizin abone olduğu tüm e-kitapların listesine, içeriklerine, erişim adreslerine bu sayfada ulaşabilir, e-kitap veri tabanlarındaki mevcut yayınların arama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Süreli Erişimdeki Deneme Veri Tabanları
Yeni ve güncel veri tabanlarına her geçen zaman yenisi eklenmektedir. Üniversitemiz için deneme erişimlerine açılan popüler veri tabanlarını incelemek istemez misiniz?
Alanlarına/ Disiplinlerine Göre Yabancı & Yerli Elektronik Dergilerimiz
Üniversitemizin abone olduğu elektronik dergileri, konularına göre seçip, dergilerde tarama yapabilirsiniz.
Akademik & Popüler Türkçe E-Dergilerimiz
Türkiye’de her alanda yayımlanmakta olan Türkçe dergi koleksiyonumuza ulaşabilirsiniz.
Tezler
YÖK tez veri tabanı yanında, Proquest, Ebsco Open Dissertations, The Networked Digital Library of Theses and Dissertations gibi yurtdışı veri tabanlarını bu bölümden tarayabilirsiniz.
Ulusal Atıf Dizinleri Veri Tabanları
Ülkemizde akademik alanda yayınlanan dergilerin indekslendiği, atıflarının bulunduğu Sobiad, Türkiye Atıf Dizini ile TR Dizin ulusal atıf dizinlerine bu başlıkta ulaşabilir, TÜBİTAK destekli projelerin bilgilerine de ulaşabilirsiniz.
Uluslararası Atıf Dizinleri Veri Tabanları
Web of Science (WOS), Scopus gibi uluslararası otorite kabul edilen atıf veri tabanlarında Dokuz Eylül Üniversitesi adresli yayınlarımızın atıf analizlerine ve Journal Citation Report (JCR) veri tabanı ile araştırma yapacağınız en etkili akademik derginin etki değeri (impact factor) analizlerini inceleyebilirsiniz.
Bilimsel Yayın Performansı Ölçme ve Karşılaştırma
InCites; akademik kurumlar ve kamu kurumları için ulusal veya uluslararası bağlamda rakiplerin/ modellerin üretkenliği ve kıyaslama çıktısını analiz etmek için kullanılan, atıf temelli bir değerlendirme aracıdır. Incites Benchmarking & Analytics, Dünya genelinde 300 ülkeden 9000’e yakın araştırma kurumunu inceler.
Makale Analiz Aracı
PoolText Report abone veritabanımız, makalenizi bir çok noktada kontrol eder ve geribildirim raporları ile size önerilerde bulunur. Böylece makalenizi herhangi bir dergiye göndermeden önce yapacağınız geliştirmeler ile makalenizin istediğiniz dergide kabul edilme ihtimalini artırabilir ve makalenizdeki yapısal sorunlarından kaynaklı zaman kayıplarının önüne geçebilirsiniz.
İntihal Veri Tabanları
Makale, bildiri vb. yayınlar için iThenticate; tezler için ise Turnitin yazılımını ve araçlarını kullanabilirsiniz.
Referans Yönetim Aracı
"Mendeley" ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma ve farklı dergi formatlarına göre düzenleme gibi işlemleri kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Mendeley ile araştırmacıların verimliliği ve araştırmacı işbirlikleri de artırılmaktadır.
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi Veri Tabanları
TÜBİTAK ULAKBİM Ulusal Veri Tabanları (UVT), bir yandan akademisyenlerin Türkçe bilimsel süreli yayınlarda çıkan makaleleri tek bir ara yüzden hızlı bir şekilde tarayabilmelerini mümkün kılmakta, diğer yandan ise yayın niteliğinin yükselmesine katkı sağlamaktadır.
Kurumsal Açık Arşiv
Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde üretilen kitap, makale, tez, bildiri, rapor gibi tüm akademik kaynaklara DEÜ Kurumsal Açık Arşiv Sistemi üzerinden erişmeniz mümkündür.
Açık Erişimli "Open Access" Kaynaklar
Açık Erişim (AE); araştırmacıların bilimsel bilgiye (makaleler, kitaplar, tezler, araştırma verileri vs..) ücretsiz erişimini sağlayan platformlardır. Birbirinden farklı konu başlıklarını barındıran AE sitelerini bu bölümde bulabilir ve her bir bağlantı içerisinde araştırma yaparak istediğiniz kaynakları hiçbir engel olmadan anında indirebilirsiniz.
Akademik Dergilerimiz
Dokuz Eylül Üniversitesi akademik dergilerine ücretsiz olarak bu bölümden ulaşabilirsiniz.
Lisanslı Yazılımlar
Dokuz Eylül Üniversitesi kampüslerinde öğrenci ve personel için lisanslı olarak kurulabilecek AutoCAD, Matlab, Microsoft Office, Microsoft Windows, Rhinoceros, Solidworks, SPSS gibi yazılımlar bu bölümde.
Çevrimiçi Etkinlikler
Belirlenen tarihlerdeki online eğitim, seminer, webinar ve diğer etkinliklere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgiler ve online etkinliğe kayıt bağlantıları ile geçmiş etkinliklerin bilgileri kurumsal sitemizin sayfalarında açılmaktadır.
Uluslararası Akademik Dergilerde Yayın Yapmak
Webinar, doğru dergiyi bulma, hakem değerlendirme süreçleri, makalenin tanıtımı, ana dili İngilizce olmayan yazarlar için öneriler başlıklarını içermektedir.
PoolText Report – İngilizce Proofreading servisi Eğitim Toplantısı
İngilizce Proofreading servisine ek olarak PoolText Report, makalenizi bir çok noktada kontrol eder ve benzerlik/intihal, referans kalitesi ve yapısal bütünlük konularında iyileştirmeler için önerilerde bulunur.
Web of Science Kullanıcı Eğitimleri
WOS Araştırmacı Profili, Core Collection, Literatür Taraması Eğitimleri