7/24 Merkez Kütüphanemiz açıktır.
Ulusal Atıf Dizinleri Veritabanları
• Okuma Süresi 2 dakika
• Sayfa ilk yayımlanma tarihi: 17/10/2018 • Son güncelleme: 24/05/2023
Türkiye merkezli yayıncıların yayımladığı kitapları temel alan BookCites atıf dizinine 2023 yılında abonelik sağlanmıştır.
Bookcites, kolay arayüze ve birden fazla arama seçeneğine sahiptir. Sadece atıf değil bașlık ve yazarda da arama yapılabilmektedir.
Bookcites’da;
* 350 + yayınevi bulunmaktadır.
* 35.000 + Yayınevi kitabı bulunmaktadır.
* 2200 + Tam metin bildiri kitabı bulunmaktadır.
* 90.000 + Tam metin bildirisi bulunmaktadır.
* 4 Milyon + atıf bulunmaktadır.
* Yayınevi , kitap ve atıf sayıları gün geçtikçe artmaktadır.
Hangi özellikler mevcuttur?
Bookcites Atıf Dizini, en basit arayüzü hedefleyerek kullanıcıların atıflarını bulmasına olanak sağlayacak yardımcı araçlar sunmaktadır:
* Arama sonuçlarında yıllara göre sıralama seçeneği mevcuttur.
* Her makale için yazar, yayınevi, yıl gibi bilgiler arama sonucundan kitaba tıklanarak erişilebilir, kaynakçaları indirilebilir.
* Bulunan sonuçlar kolayca yazdırılabilir, yazdırma öncesi düzenlenebilir.
* Kurumsal kullanım sayısı ve kitap indirme sayıları istatistik raporu olarak kuruma sunulur.
* Mobil cihaz uyumlu bir hizmettir.
* Kurum dışı erişim olanakları sağlanmaktadır.
BookCites’a erişim için tıklayınız (Kampüs dışı erişim için tıklayınız)
Sobiad Atıf Dizini Hakkında: Sobiad, akademik alanda yayınlanan 826 derginin indekslendiği, atıflarının bulunduğu bir veri tabanıdır ve aynı zamanda Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin bulunduğu milli bir indekstir.
Sobiad’a erişim için tıklayınız (Kampüs dışı erişim için tıklayınız)
Sağlık profesyonellerine yönelik bir dizin olduğundan içeriğinde; tıp, eczacılık, diş hekimliği,hemşirelik, veterinerlik, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, psikoloji, sağlık bilimleri ve beden eğitimi ve spor branşlarından makaleler bulunmaktadır.
Türkiye’de yayınlanan bilimsel dergilerin, uluslararası standartlar doğrultusunda yayımlanmasını sağlamak, kalitesinin ve uluslararası görünürlüğünün artırılmasına destek olmak amacıyla 1992 yılında Veri Tabanları oluşturma hizmeti olarak başlayan TR Dizin, 2018 yılı itibariyle Kalkınma Bakanlığı desteği ile geliştirilerek Ulusal Atıf Dizini özelliği kazanmıştır.
Dizine kabul edilmiş dergilerdeki makaleler ile TÜBİTAK Destekli Projelerin bilgilerine erişim sağlanmasının yanısıra, fonksiyonel nitelikte arayüz özellikleri eklenmiş, araştırmacıların atıfları ile araştırmacı, kurum, konu alanına göre performans ölçümleri sağlanmıştır. Yeni arayüzü ve 1.0 sürümü ile 17.07.2018 tarihinde hizmet vermeye başlayan TR Dizin’in arama ve bibliyometri modülü için geliştirme çalışmaları devam etmektedir.