7/24 Merkez Kütüphanemiz açıktır.
Kısa Tarihçe
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’na bağlı Merkez Kütüphane; Dokuzçeşmeler Yerleşkesi’nden Tınaztepe Kampüsündeki binasına 2003 yılı Nisan ayında taşınmıştır. Yeni binaya Fen-Edebiyat Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü ve Mühendislik Fakültesinin kütüphane koleksiyonları eklenmiştir.
2010 yılı Haziran ayında Merkez Kütüphane binasında DEÜ Avrupa Dokümantasyon Merkezi hizmete başlamış ve bu merkez fiziksel olarak 2020 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü binasına taşınmıştır. 2011 yılı Mart ayında, Merkez Kütüphane’de Salih Özbaran Tarih Kitaplığı hizmete başlamıştır. 2013 yılında gazeteci-yazar merhum Yaşar Tufan Aksoy’un 2206 kitabı Üniversitemize kazandırılmış ve Merkez kütüphanede kullanıma açılmıştır. 2015 yılında Yabancı Diller Kütüphanesi kitaplarının Merkez Kütüphane devir işlemleri tamamlanmıştır. 2019 yılı itibari ile Güzel Sanatlar Fakültesi, Tınaztepe Kampüsü’ne taşındığından dolayı kütüphane kaynakları Merkez Kütüphane’ye devredilmiş ve bu birim kütüphanemiz kapanmıştır. Kaynaklarından 20.215 adet kitap (kitap, sözlük, ansiklopedi) ve 47 adet basılı tez olmak üzere toplam 20.262 adet yayın; 2020 yılında ise Foça Kütüphanemizin 2.143 ve Seferihisar Kütüphanemizin 2.362 adet yayını Merkez Kütüphane koleksiyonuna eklenmiş (iki fakülte de Tınaztepe Kampüsü’ne taşındığından dolayı), bu iki kütüphane de kapanmıştır.
İslam tarihi ile bilim ve teknoloji tarihi alanında çalışmalarıyla tanınan Prof.Dr. Fuat SEZGİN‘in 2018 yılında vefatının ardından; Cumhurbaşkanlığının 2018/16 Sayılı Genelgesi ile 2019 yılı “Prof.Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edilmiştir. Üniversitemiz Senatosunun 26.02.2019 tarih ve 3 no’lu kararıyla da, Tınaztepe Yerleşkesinde yer alan Merkez Kütüphane adının “Dokuz Eylül Üniversitesi Prof.Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi” olarak kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir.
Kurallar
Dokuz Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’na bağlı her kütüphanede olduğu gibi Merkez Kütüphane’de de “Yararlanma Kuralları” geçerlidir.
Çalışma Saatleri
Prof.Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi akademik takvimdeki eğitim, öğretim ve sınav dönemleri içinde 7 gün 24 saat hizmet verebilmektedir. Bunun haricinde çalışma saatleri, hafta içi (Pazartesi-Cuma) 08:30-17:30 saatleri arasındadır.
Bina Olanakları
Kitap Salonları
Merkez Kütüphanemiz binasında 2 kitap salonu yer almaktadır: Kütüphane – Ana Kitap Salonu (A Blok, Kat 1, № 107) ve Güzel Sanatlar Kütüphanesi (A Blok, Kat 2, № 127).
Okuma, Çalışma ve Bilgisayar Salonları
Hafta içi (Pazartesi – Cuma) saat 08:30 – 17:30 arası açık olan salonlar:
Sınav dönemlerinde açık olabilecek diğer salonlar:
Veriler
İletişim
Detaylar için tıklayınız.